پروتز مصنوعی زانو معمولا از سه قسمت تشکیل شده است که در بعضی از افراد نیز از قسمت چهارم یا پروتز مصنوعی کشکک زانو استفاده می شود.
سه قسمت اصلی یا کامپوننت اصلی ، سمت بالای استخوان فمور است که برش هایی داده می شود و آن قسمتی که بر اساس آرتروز یا استئوآرتریت غضروف مفصل از بین رفته است حذف می شود و سعی می شود بعد از تعویض مفصل زانو ، زوایای بیومکانیک بدن عین همان حالت بیومکانیک قبل از مشکلات آرتروز که باعث تخریب مفصل شده است پیاده شود و کامپوننت فمور با برش های خاص خودش ، کامپوننت تی بیا یا قسمت پایینی زانو و یک لایه پی وی سی و پلی اتیلن می باشد که به عنوان جایگزین آن غضروف در وسط این دو کامپوننت قرار می گیرد.
در بعضی موارد که افراد، کشکک زانو فرسایشی پیدا کردهاند و غضروف کشکک نیز ساییده شده و وضع مناسبی ندارد از کامپوننت کشکک یا پاتلا نیز استفاده می شود.
• پروتز مصنوعی زانو چند سال دوام دارد ؟
دوام و عمر این پروتزها بستگی به تکنیک و نحوه جراحی ، نوع پروتز و کامپوننت ، انتخاب صحیح بیمار و از همه مهمتر نحوه استفاده صحیح از پروتز بعد از جراحی دارد . یعنی اگر بیمار، استفاده صحیحی از پروتز نداشته باشد ، مانند دو زانو یا چهار زانو نشستن و اوریوز کردن مفصل را با همان سبک ادامه دهد ، ممکن است از دو روز تا ۲۰ الی ۲۵ سال این پروتزها دوام داشته باشند که نشانه اهمیت استفاده صحیح از این مفاصل توسط بیمار می باشد.
بعد از جراحی به بیمار توصیه می شود که فیزیوتراپی را ادامه داده ، عضلات را تقویت کرده و ورزش های آبی را نیز در کنار این کارها انجام دهد و استفاده ناصحیحی که از مفصل طبیعی خود داشته است که باعث آرتروزو فرسایش مفصل شده است را با تغییر استایل زندگی خود تغییر دهد که مفاصل مصنوعی نیز دچار عارضه و استهلاک نشود.