راه رفتن پس از عمل تعویض مفصل زانو

از موارد دیگری که باید توضیح داده شود ، راه رفتن پس از عمل تعویض مفصل زانو است . زیرا بعد از جراحی بسیار عجله داریم که بیمار راه رفتن را شروع کنیم.
معمولا بعد از روز اول یا شب اول که بیمار برای اینکه تمام اقدامات حمایتی در هر صورت و به بهترین نحو برایش انجام شود در آی سی یو است، از فردای آن روز می تواند روی پاهایش ایستاده و ضرورت دارد که این کار را انجام دهد.
‌ یعنی هر چقدر که بیمار زودتر راه بیفتد و تحرک داشته باشد، گردش خون وریدی را ارتقا می بخشد و سرعت پروسه بهبود بیشتر می شود.
جراحی تعویض مفصل زانو ، از آن نوع جراحی هایی نیست که بیمار احساس کند که با استراحت کردن زودتر بهبود پیدا می کند. بلکه از نوع جراحی هایی می باشد که بسته به مفصل حرکتی بیمار دارد و مفصل حرکتی بیمار هر چه زودتر شروع به حرکت کند و رویش وزن گذاری شود و فشار رویش ایجاد شود ، باعث بهبود سریعتر و ارتقاء عملکرد مفصل می شود.
خم شدن زانو بحث جداگانه‌ای است که ما به بیمار آموزش می دهیم و همکار فیزیوتراپ برنامه تعیین می‌کند که تا چه مرحله و چقدر روزانه خم شود و بیمار چه کارهایی انجام دهد. خودش لبه تخت بنشیند و چقدر مفصل را خم و راست کند.
راه رفتن بیمار تقریباً از روز بعد جراحی باید شروع شود و بهتر است که این به دفعات ساعتی در بیمار تقسیم شود و بیمار هر یک ساعت چند دقیقه روی پاهایش راه برود و ۷ الی ۱۰ بار در روز از روز دوم بعد از بستری این اتفاق برای بیمار بیفتد.
بیمار طبیعتاً تا دو هفته یا بیشتر نیاز به عصا دارد که این مسئله حتی در بعضی بیماران تا یک ماه ، که تعادل بیمار حفظ شود ادامه دارد و بعد ، راه رفتن بدون استفاده از عصا ، واکر و کمکی خواهد بود.

استفاده از پله بعد از عمل تعویض مفصل زانو

گاها بیماران بعد از تعویض مفصل زانو یکی از سوالاتی که دارند این است که آیا ما باید در سطح صاف حرکت داشته باشیم و در اوایل باید از پله دوری کنیم و حق استفاده از پله را برای رفت و آمد نداریم؟
در هر صورت ، به بیماری که یک مفصل زانوی آن جراحی شده باشد توصیه می شود که حتماً از پله استفاده کند.  چون همان زوایای نود یا نود و سه درجه ای که برای بالا و پایین رفتن از پله مورد نیاز است و ما در فیزیوتراپی نیز آن را درخواست می‌کنیم ، بیمار عینا هنگام بالا و پایین رفتن از پله استفاده می کند و به صورت طبیعی باعث یک فیزیوتراپی می شود که محدودیت حرکتی آن هم رِنج زانو را بیشتر می کند و برای بیمار مفید است.
گاهاً پیش می‌آید  بیمارانی که دوتا مفصل زانو را تعویض کرده اند و چون باید یک پا را موقع پایین رفتن از پله به عنوان ستون قرار دهند توصیه می کنیم که کمتر از پله استفاده کنند ، اما بیمارانی که به صورت کلی یک مفصل زانو تعویض کرده اند می توانند از پله استفاده کنند تا یک کمکی در راستای فیزیوتراپی بیمار انجام شود.
آن ها باید دقت کنند که اول باید پایی که جراحی نشده است را به عنوان ستون پایین بگذارند سپس پای بعدی را در کنار آن و به موازات آن حرکت دهند.

 

دکتر یاسر نژادی – متخصص ارتوپدی – جراح زانو

✵ انجام بیش از 200 جراحی اختصاصی تعویض مفصل زانو در سال با با بی حسی موضعی 

✵ تعویض مفصل زانو – PRP زانو – تزریق ژل زانو

برای دریافت نوبت ، مشاوره و معاینه  ، تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *