آشنایی با مزایای تمرین درمانی
آشنایی با مزایای تمرین درمانی می تواند بعنوان کمک کننده در فیزیوتراپی عمل نماید. در سالهای اخیر با تغییر روش زندگی مردم و روی آوردن به زندگی ماشینی و همچنین دوری از ورزش و نداشتن تحرک کافی ، سبب شده است تا ، ماهیچهها و عضلات افراد سست شده و با کمترین فشاری دچار آسیب شوند . در این حالت فرد ناچار به انجام جراحی و مراجعه به پزشک میشود .
با پیشرفت علم پزشکی ، روشهای درمانی نوینی به کمک فیزیوتراپی شتافته و باعث تسریع روند بهبودی فرد میشود . تمرین درمانی یکی از این روشهاست که ، این مطلب با هدف آشنایی با مزایای تمرین درمانی گردآوری شده است .
تمرین درمانی چیست ؟
آشنایی با مزایای تمرین درمانی از این جهت حایز اهمیت است که ، این تمرینات را میتوان به نوعی زیرشاخه طب فیزیوتراپی دانست و افراد با آشنایی بیشتر با این شیوه درمانی ، میتوانند سریعتر به بهبودی دست پیدا کرده و قادر به افزایش کنترل دامنه حرکتی مفاصل و حتی عضلات خود باشند .
تمرین درمانی برگرفته از Exercise Therapy و به معنی مجموعهای از تمرینهای ورزشی میباشد که ، توسط فیزیوتراپ یا متخصص تمرین درمانی تجویز میشود . این تمرینات به منظور تقویت عضلات ، ماهیچهها ، بهبود عملکرد حرکتی و اسکلتی فرد به ویژه پس از انجام عمل جراحی بر روی نواحی مختلف آسیب دیده اجرا میشوند .
آشنایی با مزایای تمرین درمانی را ، میتوان گامی مثبت جهت درمان حرکتهای اسکلتی و عضلانی بدن فرد به شمار آورد که ، انجام این تمرینها نه تنها هیچگونه خطر و آسیبی را برای فرد در پی نداشته بلکه باعث درمان و بهبود شرایط مفاصل و دامنه حرکتی وی میشود .
چه کسانی کاندیداهای مناسب تمرین درمانی هستند ؟
در این قسمت از مطلب آشنایی با مزایای تمرین درمانی ، به معرفی اشخاص و کاندیداهای مناسب تمرین درمانی میپردازیم . تمرین درمانی شامل حرکات ورزشی است که ، مختص ناحیه آسیب دیده توسط فیزیواتراپیست یا تکنسین تمرین درمان ارایه میشود . انجام این حرکات و تمرینها مناسب افرادی که ، دارای شرایط زیر هستند ، میباشد ؛
- افراد مسن که قدرت حرکتی کمی دارند .
- افرادی که ، عمل جراحی کرده و قصد دارند به فعالیت روزانه و ورزشی ادامه دهند .
- افرادی که ، دچار اسپاسم عضلانی شدهاند .
- اشخاص مبتلا به بیماری رماتیسم ، آرتروز و پوکی استخوان هستند .
- برای پرهیز از انجام عمل جراحی و بهبود دامنه حرکتی بدون آن .
- افراد دارای نقص جسمانی مادرزادی که ، نمیخواهند بیماری آنها تشدید یابد .
- افرادی که ، مدت زمان زیادی در کما به سر برده و برای بهبود حرکت بدن و مفاصل ، نیاز به تمرین درمانی دارند .
آشنایی با مزایای تمرین درمانی باعث میشود که ، در صورت مواجه با مشکلاتی در مفاصل و ماهیچهها و عدم قدرت بر حرکت طبیعی اعضایی مانند زانو ، بدون نیاز به جراحی زانو و سایر جراحیها به راحتی با انجام تمرین درمانی مشکلات ذکر شده را ، رفع نمود .
مزایای انجام تمرین درمانی چیست ؟
آشنایی با مزایای تمرین درمانی به افراد دارای مشکلات حرکتی ، اسکلتی و عضلانی کمک میکند تا ، به جراحی به عنوان تنها راه حل درمان فکر نکنند . با انجام تمرین درمانی میتوان در بیشتر موارد مشکل فرد را رفع نمود . تمرین درمانی دارای مزایای بسیار زیادی میباشد که ، در ادامه به بیان چند مورد مختصر خواهیم پرداخت ؛
- حرکتهای تمرین درمانی بدون نیاز به دستگاه بوده و به راحتی در منزل میتوان به انجام آنها پرداخت .
- انجام این تمرینات هیچگونه خطر و عوارض جانبی ندارد .
- جهت بهبود و افزایش دامنه حرکتی میتوان از این تمرینها استفاده کرد .
- انجام این تمرینها با افزایش گردش خون به بافت و ناحیه آسیب دیده به ترمیم و بازسازی این نواحی کمک میکند .
- تمرین درمانی به برگرداندن قدرت نواحی مورد جراحی قرار گرفته کمک شایانی میکند .
- تمرین درمانی به استحکام و افزایش تراکم استخوان بدن کمک میکند .
- تمرین درمانی باعث از بین رفتن خستگی و کسالت بدن میشود .
- تمرین درمانی ، هزینه بسیار مناسب نسبت به سایر روشهای درمانی دارد .
در این قسمت از مطلب آشنایی با مزایای تمرین درمانی به بیان مزیتهای این روش نوین درمانی پرداختیم . در قسمت بعدی از این مقاله ، به معرفی و بیان برخی تکنیکهای تمرین درمانی میپردازیم . با ادامه مطلب همراه باشید .
انواع تمرینات ورزشی در روش تمرین درمانی
تمرین درمانی روشی کمتر شناخته شده است که ، با آشنایی با مزایای تمرین درمانی میتوان از تمامی مزیتهای آن استفاده کرد . این روش درمانی دارای تکنیکها و تمرینهای متفاوتی است که ، در ادامه چند نوع را ، به حضور شما معرفی میکنیم ؛
- تمرینهای استقامتی : این نوع تمرینها که ، با هدف درگیر کردن کلیه عضلههای بدن طی یک مدت زمان و به طور هماهنگ باعث افزایش استقامت بدن میشوند . برای مثال دوچرخه سواری ، دویدن ، پیادهروی تند .
- تمرینهای تعادلی : این دسته از تمرینها باعث حفظ و افزایش تعادل بدن فرد شده که ، توسط فیزیوتراپیست یا تکنسین تمرین درمان ارایه میشوند . مانند ایستادن بر روی یک پا و یا پنجه پا .
- تمرینهای کششی و انعطاف پذیری : در این تمرینها تکنسین تمرین درمانی به افزایش دامنه حرکتی مفاصل و بهبود عملکرد آنها میپردازد . مانند انجام حرکتهای پیلاتس ، تای چی و یوگا .
- تمرینهای عملکردی و تقویتی : این تمرینها که ، هم قبل و هم بعد از جراحی قابل انجام دادن هستند ، باعث بهبود عملکرد عضلات و مفصل میشوند . ای حرکات به سه گروه ایزوتونیک ، ایزومتریک و ایزوکینتیک تقسیم بندی میشوند و دفعات تکرار آنها کم است . مانند ورزش با توپ طبی ، دمبل و دستگاههای سایبکس .
آشنایی با مزایای تمرین درمانی باعث میشود که ، فرد از این روش نوین درمانی آگاهی داشته باشد و بتواند با مراجعه به موقع به متخصص تمرین درمانی مشکلات حرکتی و مفاصل خود را هرچه سریعتر به وسیله روشی آسان و تضمینی درمان نماید .
کلام پایانی
در مطلب آشنایی با مزایای تمرین درمانی به یک آشنایی کلی از این روش درمانی دست یافتیم . این روش در درمان بیشتر مشکلات اسکلتی ، عضلانی و حرکتی کاربرد داشته و اکثر اوقات بدون نیاز به جراحی باعث رفع مشکل افراد میشود .
دکتر یاسرنژادی ، یکی از بهترین پزشکان تمرین درمانی است که ، به وسیله این متد و روش درمانی به رفع مشکلات اسکلتی ، عضلانی و حرکتی بیماران خود پرداخته است . جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره میتوانید به وبسایت ایشان مراجعه کنید .
مقالات پیشنهادی