فیزیوتراپی مچ دست
فیزیوتراپی مچ دست به منظور بهبود بیماری های این بخش ، تقویت عضلات مچ دست ، هماهنگی حرکتی ، جلوگیری از ضعیف شدن مچ دست و تسکین دردهای آن توسط پزشک توصیه می گردد . در این مقاله با ما باشید تا با نحوه درمان مچ دست توسط فیزیوتراپی بیشتر آشنا گردید .
بیشتر بخوانید: پی آر پی زانو
در چه مواردی پزشکان فیزیوتراپی مچ دست را توصیه میکنند ؟
فیزیوتراپی مچ دست یکی از کارآمد ترین روش های درمانی غیر تهاجمی برای بهبود و تسکین مشکلات این ناحیه است . مچ دست اغلب دچار عارضه های مختلفی مانند پیچ خوردگی ناگهانی یا شکستگی می شود ، که پزشک برای بهبود آن فیزیوتراپی را توصیه می کند .
فیزیوتراپی اغلب برای درمان آسیب های زیر برای مچ دست توصیه می گردد :
- روماتیسم
- سندرم تونل کارپال
- تاندونیت مچ دست
- مچ آسیب دیده
- تاندینوپاتی
- انگشت ماشهای
مزایای فیزیوتراپی مچ دست
فیزیوتراپی مچ دست مزایای فراوانی دارد . از مزیت های این روش درمانی می توان به موارد زیر اشاره کرد ؛
- تسکین و کاهش درد مچ دست
- افزایش دامنه حرکتی و تقویت مچ دست
- بی حسی عصب ها بعد از حادثه یا صدمه دیدن
- آموزش دادن به بیمار برای سازگاری و درست انجام دادن کارهای روزمره
- کاستن لزوم جراحی اصلاحی یا ترمیمی
معاینات پیش از فیزیوتراپی مچ دست
اصولا برای انجام فیزیوتراپی مچ دست ، باید نزد بهترین ارتوپدی تهران یا شهر محل اقامت خود معاینه شوید ، تا با تشخیص درست بیماری و متناسب با صدمات دست شما ، این روش درمانی برای شما تجویز شود .
نحوه معاینه بدین شرح است که فرد نخست باید پزشک را از فعالیت های روزمره ای ، که با دست انجام می دهد ، مطلع کند . سپس بگوید که کدام یک از این کارها سبب احساس سفتی ، خشکی یا درد در مچ دست او می شود . در ادامه متخصص از فرد راجع به مدت زمان درد و تأثیر این درد بر فعالیت های روزمره او ، سوال می پرسد .
پس از آن پزشک دامنه حرکتی و قدرت مچ دست را چک و معاینه می نماید . پزشک برای آگاهی از اینکه کدام یک از تاندون های مچ دست درگیر هستند و بررسی وجود یا عدم تورم ، نواحی خاصی از ساعد و مچ دست را به آرامی لمس می کند .
پس از این معاینات ، آگاهی از وضعیت کامل بیمار و شدت صدمه و آسیب ، ارتوپد درمان مچ دست را برای بیمار تجویز می نماید . برای تشخیص درست بیماری و تجویز تمرینات اصلاحی متناسب با مشکل خود ، نزد بهترین ارتوپدی تهران یا شهر محل سکونت خود مراجعه نمایید .
انواع فیزیوتراپی مچ دست
همانگونه که تا به اینجای مطلب متوجه شدید ، فیزیوتراپی مچ دست ، یکی روش غیر تهاجمی و موثر برای درمان ناراحتی های دست می باشد . این شیوه درمانی با دو روش فعال و غیر فعال انجام می گیرد . روش فعال شامل حرکات کششی و قدرتی است ، که بیمار نیز در فرآیند درمان دخالت می کند .
روش غیر فعال بهره گیری از دستگاه ها و تجهیزات مختلف بدون دخالت بیمار برای بهبود و تسکین درد است . هدف از انجام هر دو روش تسکین درد و التهاب ، افزایش گردش خون ، افزایش قدرت ، بازیابی توان بافت ، افزایش دامنه حرکتی و … می باشد .
فیزیوتراپی تاندون مچ دست
درمان مچ دست بسیاری از مشکلات مربوط به تاندون های ماهیچه های حرکت دهنده این ناحیه را بهبود می بخشد ، البته میزان اثر بخشی آن به مدت زمان آسیب و شیوه مراقبت از محل آسیب دیده ، بستگی دارد .
Physiotherapy برای کاهش چسبندگی ها ، بهبود و تسکین درد و صدمات ایجاد شده در تاندون های مچ دست از روش های مختلفی مانند ورزش درمانی ، سوزن خشک ، ماساژ درمانی ، مدالیته های الکتریکی ، آب درمانی و … استفاده می کند .
همینطور برای بازیابی کنترل عصبی عضلانی و حرکات ظریف انگشتان و مچ دست ، از توانبخشی رباتیک مانند گجت تایروموشن بهره گرفته می شود . حتی می توان گفت که ، بدون استفاده از این گجت ها بازیابی و اصلاح حرکات انگشتان و مچ دست غیر ممکن است .
استفاده از تجهیزات رباتیک در فیزیوتراپی مچ دست ، برخلاف باور عموم هزینه را کاهش و طول درمان را کوتاه می کند ، همچنین اثر بخشی بسیار بالاتری نسبت به سایر روش های درمانی دارد .
امکانات و تجهیزات درمانی در فیزیوتراپی مچ دست
امروزه تجهیزات و دستگاه های مدرن و پیشرفته بسیاری در کنار روش های سنتی برای انجام فیزیوتراپی مچ دست وجود دارد . استفاده از این تجهیزات اثرات مطلوب تری بر روند درمان دارند . با توجه به اینکه این دستگاه ها تنوع بالایی دارند ، برای هر فرد با توجه به ناحیه آسیب دیده و مشکلاتی که دارد ، یک دستگاه ک روش درمانی مخصوص توصیه می گردد .
از جمله تجهیزات مدرن Physiotherapy برای درمان مچ دست می توان به مگنت تراپی ، لیزر درمانی ( لیزر درمانی پر توان و کم توان ) ، تایروموشن ، بیوفیدبک درمانی ، شاک ویو ، موبیلیزیشن ، الکتریکال استیمولیشن ، مکانوتراپی ، اولتراسوند ، موبیلیزیشن ، کامپرشن ، گرما درمانی و سرما درمانی ، منوال تراپی و اشاره نمود.
برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به هر یک از تجهیزات ، به دیگر مقالات سایت دکتر یاسر نژادی مراجعه نمایید .
بیشتر بخوانید: فیزیوتراپی زانو
سوال و جواب های رایج فیزیوتراپی مچ دست
هر جلسه از فیزیو تراپی مچ دست چقدر زمان می برد ؟
در واقع مدت زمان فیزیوتراپی به میزان آسیب دیدگی فرد بستگی دارد. به طور کلی هر جلسه حداقل 30 دقیقه و حداکثر 90 دقیقه طول می کشد .
چند جلسه Physiotherapy برای درمان مچ دست لازم است ؟
در پاسخ به این سوال نیز باید گفت که تعداد جلسات به میزان عارضه فرد بستگی دارد . اغلب تعداد جلسات بین دو ماه تا شش ماه می باشد .
آیا برای انجام فیزیوتراپی دست باید لباس مخصوصی پوشید؟
خیر ، برای انجام فیزیوتراپی این ناحیه نیاز به لباس مخصوصی نیست ، البته ترجیحا لباس های آزادی که حرکات را محدود نمی کند ، به تن داشته باشید .
سخن پایانی
اگر از بیماری های مفصلی رنج می برید و مچ دست شما به هر دلیلی آسیب دیده است ، بهترین ارتوپدی تهران به نام دکتر یاسر نژادی که یکی از بهترین ، مجرب ترین و حاذق ترین متخصصین ایرانی است ، را به شما معرفی می کنیم . برای خواندن رزومه این متخصص و اخذ نوبت به سایت دکتر یاسر نژادی مراجعه نمایید .
بیشتر بخوانید: تزریق ژل زانو