انواع دستگاه های الکتروتراپی

الکتروتراپی زیرمجموعه ای از علم فیزیوتراپی است ، که با استفاده از الکتریسیته تلاش به درمان یا بهبود بیمار می نماید . انواع دستگاه های الکتروتراپی متعدد است ، که با توجه به شرایط بیمار و روش درمان مورد استفاده قرار می گیرد ‌.

در واقع روش های این نوع از درمان دستگاه هایی می باشند ، که برای تسکین درد مورد استفاده قرار می گیرد . اساساً دربرگیرنده انتقال انرژی به بدن می باشد . انرژی‌ می تواند ، به حالت امواج صوتی ، جریان الکتریکی ، انرژی حرارتی ، میدان الکترومغناطیسی و … باشد .

با ما همراه باشید ، تا بهتر و عمیق تر با انواع دستگاه الکتروتراپی آشنا بشوید !

الکتروتراپی چیست ؟

پیش از آن که با شما درباره انواع دستگاه های الکتروتراپی صحبت کنیم ، با اصل موضوع آشنا می نماییم !

الکتروتراپی شیوه ای است ، که در آن با انتقال امواج الکتریکی به بافت بدن ، در آن گرما ایجاد نموده و با بیشتر شدنِ جریان خون درون بافت کاهش میزان درد رقم می خورد .

علاوه بر این ها افزایش گردش خون درون بافت با استفاده از الکتروتراپی باعثِ جذب بیشتر و زود هنگام تر داروهای مصرفی می شود . در نتیجه بافت آسیب دیده با سرعت عمل بیشتری بهبود پیدا می کند !

این روش درمانی توسطِ قرارگیری الکترودهای مخصوص انواع دستگاه های الکتروتراپی برروی سطوح پوست و در محل درد صورت می پذیرد . الکتروتراپی کاملاً غیر تهاجمی بوده و امواج به صورت کنترل شده ، با ایجاد میدان الکتریکی در مرکز بافت هدف به موضع درد تأثیر می گذارد .

به عبارتی در الکتروتراپی گرما در عمق بافت ایجاد شده و فقط نقطه مدّنظر را تحت درمان قرار می دهد ‌.

الکتروتراپی چیست ؟

انواع دستگاه های الکتروتراپی را بشناسید

انواع دستگاه های الکتروتراپی با بهره مندی از فناوری های روز دنیا طراحی شده اند ، که چند نمونه آن ها به شرح زیر است ؛

  1. گالوانیک
  2. فارادیک
  3. اینترفرنشیال
  4. تنیس
  5. ولتاژ بالا

هریک از انواع دستگاه های الکتروتراپی حاوی قابلیت تولید فرکانس گوناگون ، جریان و ولتاژ متنوعی هستند و آن را برروی ماهیچه اعمال می نمایند . به عبارتی هریک مخصوصِ درمان و بهبود درد در موقعیت گوناگون می باشند !

امکان دارد ، که یک دستگاه الکترو تراپی از چندین عدد ماژول دستگاه ایجاد گردیده باشد و با تغییر تنظیمات بتواند ، کار چندین دستگاه مختلف را انجام بدهد .

کاربرد هریک از دستگاه ها

ما در این قسمت از مطلب کلینیک دکتر یاسر نژادی به صورت مفید و مؤثر در ارتباط با هریک از دستگاه های الکترو تراپی با شما صحبت خواهیم کرد . لطفاً در ادامه مطلب با ما همراه باشید .‌..

 

  1. دستگاه الکتروتراپی گالوانیک

در این نوع از انواع دستگاه های الکتروتراپی جریان گالوانیک مورد استفاده قرار می گیرد . این جریان در بازه 5/0 تا 5/2 میلی آمپر خواهد بود و جهتِ تحریک عضلانی مورد استفاده است . نهایتاً برای افرادی استفاده می شود ،‌ که به قطع شدن اعصاب ، نوروپاتی شدید و ضایعات نخاعی دچار شده اند .

  1. دستگاه الکتروتراپی فارادیک

این شیوه از الکترو تراپی به عبارتی استفاده از جریان فارادیک می باشد . در واقع با اعمال تحریک های لحظه ای بر عضلات ، به ویژه عضلاتی که دچار ناتوانی در تاندون ، عوارض سکته مغزی ، نوروپاتی ضعیف تر شده اند ، مورد استفاده قرار می گیرد .

دستگاه های فارادیک برای به حرکت درآوردن ماهیچه ها در سالمندان نیز استفاده می شود . « در واقع یکی از بهترین راه کارها است ! »

  1. دستگاه الکتروتراپی اینترفرنشیال

انواع دستگاه های الکتروتراپی اینترفرنشیال برای استفاده از فرکانس بالا به حالت تداخلی در عمق بافت ماهیچه و عضلات می باشد .

در چنین مواردی دستگاه های الکترو تراپی فرکانس 2000 هرتزی را جهتِ تقویت عمقی عضلات و فرکانس 4000 هرتزی را برای کاهش دردها و اسپاسم عضلانی مورد استفاده قرار می دهد .

  1. دستگاه الکتروتراپی تنس

در این نوع از الکترو تراپی به عبارتی با استفاده از جریانی برابر با دوازده الی سی میلی آمپر به دو حالت پالسی و معمولی‌ همچنین با فرکانس پنجاه الی صد و پنجاه هرتز اقدام به بهبود بیمار می کنند .

در الکترو تراپی با استفاده از این نوع دستگاه ها ، با اعمال فرکانس و جریان موردنظر به عضلات دردِ اسپاسمی ، درد حاصل از ورزش های سنگین ، عوارض پس از جراحی را بهبود می بخشند .

 

  1. دستگاه الکتروتراپی ولتاژ بالا

این قبیل از انواع دستگاه های الکتروتراپی با اعمال جریان ولتاژ بالای الکتریکی به عضلات مورد هدف سیستم سمپاتیک آن ها را احاطه نموده و بلوکه می کند .

سپس با افزایش سرعت عمل گردش خون در ماهیچه آن موجب بهبود زخم حاصل از دیابت نوع دوّم ، زخم فشاری و عوارض سرمازدگی در عضله ها می شود .

 

کاربرد هریک از دستگاه ها

تجهیزات همراه با دستگاه الکتروتراپی

هریک از دستگاه های الکترو تراپی جهتِ اعمال جریان و یا فرکانس به عضله بیماران ، شامل الکترود ، لید ، پد ، منبع تغذیه ، کابل است .

تعداد لید ، کابل انتقال ، پد ، با توجه به نوع دستگاه و عوارض به وجود آمده ، متفاوت خواهد بود .

 

تجهیزات همراه با دستگاه الکتروتراپی

سخن آخر

الکترو تراپی شیوه ای نوظهور ، ایمن و غیر تهاجمی جهتِ تسکین درد یا برطرف نمودن ، گرفتگی عضلات بدن می باشد . زمانی که عضلات بدن توسطِ عواملی چون ؛ ورود ضربات ، حرکتِ سنگین و یا ناگهانی ورزشی دچار درد و گرفتگی می شوند ، پزشک معالج چند جلسه فیزیوتراپی تجویز می کند .

این جلسات است ، که دربرگیرنده چند جلسه استفاده از انواع دستگاه های الکتروتراپی می باشد ! این دستگاه ها با توجه به نوع نیازهای بیمار به چند دسته تقسیم خواهند شد و باید با راهنمایی پزشک و توصیه های لازمه استفاده شود .

این روش درمانی خطری برای بیمار نداشته و کاملاً ایمن طراحی و ساخته شده اند . پس شما با اطمینان خاطر می توانید ، از این روش درمانی بهره مند شوید .

بیشتر بخوانید: از اسپاسم گردن چه می دانید ؟

دکمه بازگشت به بالا