آیا فیزیوتراپی می تواند باعث افزایش احتمال باروری شود ؟

آیا فیزیوتراپی می تواند باعث افزایش احتمال باروری شود ؟ این موضوعی است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت . در این مقاله به نقش فیزیوتراپی در بالا بردن افرایش احتمال باروری و تکنیک های مختلف آن ، صحبت خواهیم کرد .

اگر به این موضوع علاقه مندید ، تا پایان مقاله آیا فیزیوتراپی می تواند باعث افزایش احتمال باروری شود ؟ با ما همراه شوید .

بیشتر بخوانید: 11 تمرین برای درد پایین کمر

آیا فیزیوتراپی می تواند باعث افزایش احتمال باروری شود ؟

در پاسخ به این سوال که آیا فیزیوتراپی می تواند باعث افزایش احتمال باروری شود ؟ باید گفت که بله فیزیوتراپی می تواند احتمال باروری را در زوجین نازا افزایش دهد .

 در واقع فیزیوتراپی یکی از روش های درمانی کارآمد ، موثر و غیر تهاجمی برای تسکین و بهبود دردهای مفصلی و عضلانی می باشد ، که این روزها به کمک درمان نازایی نیز آمده است .

فیزیوتراپی در بهبود شرایط هر یک از زوجینی که مشکل باروری دارد ، موثر خواهد بود . این روش درمانی توسط پزشکان متخصص نازایی اغلب به مراجعه کنندگان توصیه می گردد .

فیزیوتراپی با بهره گیری از روش های درمانی مختلف مانند تمرینات ورزشی ، یوگا و دستگاه های مختلف ( غیر دستی ) و … به جنگ ناباروری می رود ‌. استفاده از هر یک از تکنیک ها باید زیر نظر پزشک نازایی و فیزیوتراپیست تجویز گردد .

حال که پاسخ پرسش آیا فیزیوتراپی می تواند باعث افزایش احتمال باروری شود ؟ برای شما روشن شد ، در ادامه مقاله با ما همراه گردید تا به طور مفصل با تکنیک های دستی و غیر دستی فیزیوتراپی آشنا گردید .

آیا فیزیوتراپی می تواند باعث افزایش احتمال باروری شود ؟

تکنیک های غیر دستی فیزیوتراپی فیزیوتراپی

در این بخش از مقاله آیا فیزیوتراپی می تواند باعث افزایش احتمال باروری شود ؟ شما را با تکنیک های غیر دستی فیزیوتراپی برای درمان ناباروری که توسط دستگاه های مختلف اعمال می شود ، آشنا می کنیم . این روش ها شامل موارد زیر می شود ؛

  • تحریکات الکتریکی تنس : یکی از روش های غیر دستی فیزیوتراپی برای افزایش باروری ، تحریکات الکتریکی تنس می باشد . این روش درمانی با به کار گیری جریان الکتریکی کنترل شده بر روی شکم ، رحم و تخمدان ها را تحریک و منجر به تخمک گذاری منظم خواهد شد . بهبود تخمک گذاری در باروری بانوان تاثیر به سزایی دارد .
  • شاک ویو تراپی : یکی دیگر از روش های موثر فیزیوتراپی در رفع نا باروری که در این بخش از مقاله آیا فیزیوتراپی می تواند باعث افزایش احتمال باروری شود ؟ بهره گیری از روشی به نام شاک ویو تراپی است .

 این روش با ارسال امواج پر قدرت و فرکانس بالا ، یک شبکه مویرگی در آلت تناسلی به وجود می آورد ، که این فرآیند منجر به بهبود گردش خون و افزایش خون رسانی در بدن می شود .

اگر فردی به دلیل مشکلاتی چون زود انزالی ، اختلال در میل جنسی و … به نازایی مبتلاست ، با اعمال این روش ، مشکلات آلت تناسلی خود را حل کرده و احتمال باروری در این فرد افزایش می یابد .

  • اولتراسوند تراپی : یکی دیگر از روش های فیزیوتراپی که از امواج برای رفع نازایی بهره می گیرد ، اولتراسوند تراپی نام دارد .

 این روش با ارسال امواج قوی حرارتی و صوتی به بدن و نفوذ آن در بافت های داخلی بدن ، چسبندگی و جا به جایی رحم و لوله های رحمی را کاهش داده ، که منجر به باز شدن محل عبور تخمک ها خواهد شد .‌ اولتراسوند تراپی در تحریک مژک ها و آزاد سازی لوله های رحمی موثر است .

  • دستگاه دیاترمی : از دیگر روش های غیر دستی برای درمان نازایی که در این مبحث از مقاله آیا فیزیوتراپی می تواند باعث افزایش احتمال باروری شود ؟ به آن اشاره می کنیم ، دیاترمی است .

 تکنیک فوق توسط دستگاهی به همین نام انجام شده و با ارسال امواج الکترومغناطیس به بافت رحم ، سبب لرزش یافت ها و سلول ها شده و در نتیجه چسبندگی رحم را برطرف می کند .

از دیگر تاثیرات این روش درمانی گرم کردن بافت و بهبود و افزایش گردش خون است ، که این فرآیند به رفع نا باروری کمک می کند . همینطور دستگاه دیاترمی در درمان عفونت های واژن و التهابات محیطی رحم موثر است .

  • دستگاه اینترفرنشیال یا IF : یکی دیگر از دستگاه های موثر در درمان نازایی که در این بخش از مقاله در مورد آن صحبت خواهیم کرد ، دستگاه اینتر فرنشیال نام دارد .

 دستگاه فوق مجهز به چهار الکترود می باشد ، که برای بهبود ناباروری به شکم متصل خواهد شد و در تحریک بافت ها ، ماهیچه ها و سیستم های داخلی شکم ، تحریک تخمک گذاری ، افزایش گردش خون ، کاهش چسبندگی لوله های رحم ، بهبود ورم ها و التهابات درون رحم بسیار موثر است ، که مجموعه این عوامل سبب افزایش احتمال باروری خواهد شد .

تکنیک های غیر دستی فیزیوتراپی فیزیوتراپی

تکنیک های دستی فیزیوترای در رفع ناباروری

در مطالب بالای مقاله آیا فیزیوتراپی می تواند باعث افزایش احتمال باروری شود ؟ به بررسی روش های غیر دستی یا غیر فعال پرداختیم . در این بخش از مقاله شما را با روش های دستی فیزیوتراپی که با تمرین های ورزشی مختلف انجام می شود ، آشنا می کنیم . این روش ها عبارتند از ؛

  • دم و بازدم با حرکات دست : نحوه انجام این تمرین برای درمان نازایی بدین نحو است ، که نخست روی کمر و تشک طبی ، دراز بکشید و پاها را به هم بچسبانید و دستان خود را بر روی زمین و در بالای سر خود نگه دارید ، پس از آن دست ها را به سمت سقف بالا برده و نفس خود را حبس کنید . پس از چند ثانیه دست ها را پایین آورده و نفس خود را آزاد کنید .

 در زمان نفس گیری سر و شانه را کمی از زمین بلند نموده و دست ها را به حالت موازی به سمت جلو کشیده و در همین حالت باقی بمانید و به سوی پایین خم شوید ، حالا به سمت بالا و حالت عادی بر گردید و نفس خود را آزاد کنید .

  • حرکت صدتایی : یکی از تمریناتی که در این بخش از مقاله آیا فیزیوتراپی می تواند باعث افزایش احتمال باروری شود ؟ حرکت صد تایی است . انجام این تمرین بدین نحو است که ، نخست به پشت روی تشک طبی بخوابید . پاها را به شکل صاف و کشیده روی زمین به هم چسبانده و دست ها را به صورت صاف در دو سوی خود موازی با زمین قرار دهید .

سر ، شانه و دستان خود را به سوی بالا برده و نفس خود را حبس کنید . سپس با آزاد کردن نفس پاها و شانه ها را باید از زمین جدا نمود ، البته کمر و باسن باید روی زمین ثابت باشند . در نهایت پاها در قسمت زانو و با زاویه قائمه خم می شوند و دست ها در طرفین بدن روی زمین قرار می گیرد .

  • حرکات یوگا : در آخرین مبحث از این مقاله در مورد حرکات یوگا صحبت می کنیم . یوگا یکی از ورزش های پرطرفدار و موثر در درمان بسیاری از مشکلات و دردهای جسمی و روحی از جمله ناباروری است .

ورزش یوگا در تقویت نیروی جنسی و تحریک باروری موثر است . تکنیک های مختلف یوگا که برای درمان ناباروری شامل خم شدن به جلو ، موقعیت پروانه ، نگه داشتن پاها بر روی دیوار ، حالت نشسته ، خم شدن به قسمت جلوی بدن در حالت ایستاده و … می شود .

متاسفانه در این مقاله مجال پرداختن به یک یک این روش ها و تاثیرات آنها نیست ، ترجیحا برای اثر بخشی بالا و پیشگیری از آسیب تحت نظر فیزیوتراپیست این حرکات را انجام دهید .

تکنیک های دستی فیزیوترای در رفع ناباروری

سخن پایانی

مقاله آیا فیزیوتراپی می تواند باعث افزایش احتمال باروری شود ؟ توسط دکتر یاسر نژادی به رشته تحریر در آمده است . دکتر یاسر نژادی از بهترین ارتوپدی ها و جراحان مفصل و زانو در ایران است ، که دانش و تجربه بالایی در تشخیص بیماری و درمان آن دارد . برای اخذ نوبت نزد این پزشک به سایت دکتر یاسر نژادی مراجعه نمایید .

بیشتر بخوانید: انواع دستگاه های الکتروتراپی

دکمه بازگشت به بالا