روش های درمان بیماری های دژنراتیو

روش های درمان بیماری های دژنراتیو با توجه به شدت بیماری و سن بیمار متفاوت است . اگر علاقه مند به آشنایی با راه های درمان این بیماری هستید ، در این مقاله با ما همراه شوید .

آشنایی با بیماری دژنراتیو

پیش از اینکه به روش های درمان بیماری های دژنراتیو بپردازیم ، شما را با این بیماری آشنا می کنیم . ستون فقرات اندام پیچیده ای از بدن است که از 24 مهره و دیسک های بین مهره ای در بین آنها تشکیل شده است . دو مهره به همراه یک دیسک بین مهره ای ، مجموعه ای از رباط ها و همچنین دو مفصل مهره ای یک بخش حرکتی را به وجود می آورند .

با افزایش سن تغییراتی در وضعیت آناتومیک بدن به دلیل ساختار و ساییدگی کلی رخ می دهد ، به طوری که ویژگی های عملکردی ستون فقرات مختل می شود . به این تغییرات ، تغییرات دژنراتیو می گویند .

باید بین تغییرات دژنراتیو در دیسک بین مهره‌ای ، بدنه مهره ای و مفاصل مهره‌ای که اغلب با هم اتفاق می‌افتند ، تفاوت قائل شد . این تغییرات قادرند یک بخش حرکتی و همچنین کل ستون فقرات را تحت تاثیر قرار دهند .

به طور کلی اصطلاح بیماری های دژنراتیو ستون فقرات به علائم ساییدگی و پارگی ستون فقرات اشاره دارد ، که اغلب در میانسالان رخ می دهد . این تغییرات اغلب هیچ علامت خاصی ندارند ، اما اغلب فرد از مشکلاتی چون محدودیت حرکت ، کمردرد یا درد شدید در بازوها یا پاها شکایت می کند .

حال که با این بیماری آشنا شدید ، در این مقاله با ما باشید تا با روش های درمان بیماری های دژنراتیو و علائم آن نیز آشنا شوید . برای تشخیص این بیماری نزد بهترین ارتوپد در تهران ، با تیم پشتیبانی ما تماس بگیرید .

آشنایی با بیماری دژنراتیو

علائم بیماری دژنراتیو

در این بخش از مقاله نیز به روش های درمان بیماری های دژنراتیو نمی پردازیم ، بلکه شما را با علائم این بیماری آشنا می کنیم . تغییرات دژنراتیو ستون فقرات تقریباً در همه بزرگسالان به سادگی قابل تشخیص است ، اغلب هیچ نشانه خاصی ندارد . با این حال این تغییرات محدودیت های حرکتی ایجاد می کنند ، که نمونه بارز آن کمر درد است ، البته عوامل مختلفی در علت آن دخیل هستند .

البته علائم این بیماری فقط به کمر درد محدود نمی شود و در شرایطی که بیماری دژنراتیو تشدید گردد ، فرد به علائمی چون اختلالات حسی و فلج ، اختلال در عملکرد مثانه یا روده ، تب یا لرز ، کاهش وزن ، افزایش درد در شب مبتلا می گردد .

بسته به اندازه و محل فتق دیسک ، فتق دیسک ممکن است به اعصاب و نخاع فشار وارد کند و این باعث درد شدید ناگهانی در پشت یا ناحیه ای که توسط ریشه عصبی آسیب دیده ، خواهد شد . در موارد نادر نیز اختلالات مثانه و رکتوم ، ممکن است رخ دهد . با توجه به طیف وسیعی این بیماری روش های درمان بیماری های دژنراتیو نیز بسیار گسترده و متفاوت است .

بخوانید: وازوترین یا کامپرشن تراپی

علائم بیماری دژنراتیو

تشخیص بیماری دژنراتیو

در این بخش از مقاله روش های درمان بیماری های دژنراتیو ، به نحوه تشخیص این بیماری می پردازیم . هنگام مراجعه پزشک ، ابتدا از فرد مورد نظر در مورد ناراحتی و زمان بروز علائم ( تاریخ ) سؤال می شود ، سپس در معاینه فیزیکی ، پزشک قدرت عضلانی ، تحرک و رفلکس ها ، اختلالات حسی یا علائم دیگر را بررسی می کند . اغلب بر اساس تاریخچه و معاینه می توان ارزیابی کرد که آیا فرد به بیماری دژنراتیو مبتلا می باشد یا خیر .

اگر درد در طی چند هفته علیرغم درمان بهبود نیابد یا علائم دیگری بروز پیدا کند ، پزشک برای تشخیص بیماری ، درخواست تصویر برداری از محل مورد نظر را می دهد . عکس برداری تمام تغییرات و ناهنجاری های رخ داده در ستون فقرات را نشان می دهد و تشخیص بیماری را قطعی می کند .

پزشک پس از بررسی های همه جانبه ، بیماری را تشخیص داده و با توجه به شدت بیماری یکی از روش های درمان بیماری های دژنراتیو ، را برای بهبود بیمار تجویز می کند . اگر برای تشخیص این بیماری مایل به اخذ نوبت نزد بهترین ارتوپد در تهران هستید ، با تیم پشتیبانی سایت دکتر یاسر نژادی تماس بگیرید .

درمان بیماری دژنراتیو

در این بخش از مقاله با روش های درمان بیماری های دژنراتیو آشنا می شوید . اکثر مردم در مقطعی از زندگی خود کمردرد را تجربه می کنند ، علائم اغلب پس از مدتی خود به خود از بین می روند ، در چنین شرايطي بهترین درمان فعال بودن و انجام ورزش های سبک زیر نظر پزشک است ، استراحت مطلق در رختخواب منجر به مزمن شدن دردها می شود .‌

یک روش درمانی دیگر برای کاهش دردهای بیماری دژنراتیو ، تجویز داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی است ، در صورتی که درد بسیار شدید باشد ، داروهای افیونی نیز تجویز می شود .

فیزیوتراپی ( گرما و ماساژ) روش درمانی دیگر برای بهبود و تسکین دردهای ناشی از بیماری دژنراتیو است . در ضمن فیزیوتراپی به افراد آسیب دیده آموزش هایی برای اصلاح الگوهای حرکتی نادرست و اطلاعات کلی در مورد ساختار ، عملکرد و تسکین درد کمر داده می شود .

بنا به تشخیص پزشک از روش های تهاجمی ( مانند تزریق داروهای ضد التهابی و مسکن در نزدیکی ستون فقرات ) نیز بهره گرفته می شود . در صورتی که بیماری شدید ، بیمار جوان و هیچ یک از روش های درمان بیماری های دژنراتیو که به آن اشاره نمودیم ، موثر نباشد ، فرد باید تحت عمل جراحی قرار گیرد .

درمان بیماری دژنراتیو

در پایان

همانگونه که در مطالب بالا نیز متوجه شدید ، روش های درمان بیماری های دژنراتیو بسیار گسترده است ؛ از این رو برای تشخیص درست و درمان این بیماری باید به پزشکان متخصص و زبده مراجعت نمایید .

دکتر یاسر نژادی بهترین متخصص ارتوپدی ، جراح استخوان و مفاصل در ایران است ، که دانش و تجربه بالایی در درمان بیماری دژنراتیو دارد . برای اخذ نوبت نزد بهترین ارتوپد در تهران به سایت دکتر یاسر نژادی مراجعه نمایید ‌.

بخوانید: مگنت تراپی

دکمه بازگشت به بالا