علائم بیماری دژنراتیو را بشناسید
علائم بیماری دژنراتیو ستون فقرات موضوع مورد بحث در این مقاله است . بیماری های دژنراتیو ستون فقرات به هر گونه آسیب شناسی ناشی از روند پیری و ساییدگی که در استخوان و بافت های نرم ستون فقرات رخ می دهد ، اطلاق می گردند . برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این بیماری ، علائم و نحوه درمان آن ، در این مقاله با ما همراه شوید .
آشنایی با بیماری دژنراتیو ستون فقرات
اصطلاح بیماری دژنراتیو ستون فقرات به هیچ بیماری خاصی از ستون فقرات اشاره نمی کند ، بلکه یک اصطلاح کلی است که انواع زیادی از اختلالاتی را که به طور همزمان در یک بیمار ایجاد می شوند ، را در بر می گیرد . با وقوع علائم بیماری دژنراتیو ، ضربه های جزئی یا فعالیت های غیرعادی باعث کمردرد و اسپاسم عضلانی خواهد شد .
در اثر این بیماری احتمال پارگی دیسک کمر نیز وجود دارد ، که در نهایت این مسأله می تواند منجر به بی ثباتی ستون فقرات و در گیر شدن عصب و درد فراوان در بیماران شود . اگر مشکوک به علائم بیماری دژنراتیو هستید و برای تشخیص این بیماری به دنبال مشاوره رایگان ارتوپد هستید ، با تیم پشتیبانی ما تماس بگیرید .
چگونه بیماری دژنراتیو در ستون فقرات شکل می گیرد ؟
دژنراسیون ستون فقرات یک بیماری پیشرونده است ، که با گذشت زمان بد تر می شود . علائم بیماری دژنراتیو ابتدا خفیف می باشد ، که با گذر زمان و عدم درمان شدید و شدید تر خواهد شد . در ادامه این بخش از مطلب با ما همراه شوید تا با نحوه شکل گیری این بیماری آشنا شوید .
به مرور زمان بیماری دژنراتیو مایع موجود در بالشتک های لاستیکی بین مهرهها کاهش مییابد ، که بر توانایی دیسک و عملکرد طبیعی ستون فقرات تأثیر میگذارد . سپس در حلقه و لایه بیرونی دیسک شکافها هایی ایجاد می شود ، که این موضوع ستون فقرات را بیشتر در معرض نشت مایعات داخلی قرار می دهد .
در اثر بیماری دژنراتیو رگهای خونی مهرهای نیز نازک شده ، که بر جریان خون درون دیسک نیز تأثیر می گذارد . همه اینها باعث می شود که مفاصل کنار مهره بار کاری بیشتری را تجربه کنند و منجر به تشدید بیماری خواهد شد .
همچنین در اثر و بروز علائم بیماری دژنراتیو استخوانها تراکم خود را از دست می دهند و افراد به استئوپنی یا پوکی استخوان مبتلا می شوند . فرد مبتلا به پوکی استخوان ، حتی در اثر ضربه های کوچک نیز مستعد شکستگی استخوان و پارگی مفاصل است .
در نهایت عادات بد سبک زندگی مانند سیگار کشیدن ، اضافه وزن ، کمبود یا ورزش بیش از حد نیز می تواند بر بافت استخوان تاثیر بگذارد ، ستون فقرات را مستعد آسیب دیدگی کند و علائم بیماری دژنراتیو در فرد ایجاد شود .
بخوانید: تمرین درمانی یا ورزش درمانی
علائم بیماری دژنراتیو
در مطالب بالا با بیماری دژنراتیو و نحوه شکل گیری این بیماری آشنا شدید ، در این بخش از مطلب شما را با علائم آن آشنا خواهیم کرد . علائم بیماری دژنراتیو شامل موارد زیر می شود ؛
- تغییر شکل ستون فقرات ،
- حرکت محدود ،
- درد مفاصل ،
- آسیب های عصبی ،
- احساس ضعف ،
- از دست دادن حس ،
- مشکلات عملکرد مثانه و روده ،
- اختلال عملکرد جنسی .
در صورتی که هر یک از این علائم را در بدن خود یا عزیزانتان مشاهده نمودید ، بدون اتلاف وقت به بهترین ارتوپدی در تهران مراجعه نمایید . برای گرفتن نوبت یا مشاوره رایگان ارتوپد ، با تیم پشتیبانی ما تماس بگیرید .
بیماری های شایع دژنراتیو ستون فقرات
بیماری دژنراتیو ستون فقرات منجر به مشکلات بسیاری در بدن افراد شده و بیماری های زیادی را برای آنها ایجاد خواهد کرد. از بیماری های شایع دژنراتیو ستون فقرات می توان به بیماری های زیر اشاره نمود ؛
- فتق دیسک : فتق دیسک یا بیرون زدگی دیسک به وضعیتی در بدن اطلاق می شود ، که دیسک بین مهره ها از وضعیت نرمال خود خارج شود . این بیماری ممکن است به طور ناگهانی یا به مرور ( اغلب در طول سال ها ) رخ دهد . شایع ترین محل ها شامل فتق دیسک کمر ( ناحیه کمر ) و فتق دهانه رحم ( گردن رحم ) است و فتق قفسه سینه در پی علائم بیماری دژنراتیو کمتر شایع می باشد .
- تنگی کانال نخاعی : این بیماری زمانی که فضای پیرامون کانال تنگ و محدود شود ، رخ می دهد ، در پی این بیماری به نخاع و ریشه های اعصاب نخاعی فشار وارد شده و بیمار علائمی چون درد ، بی حسی و ضعف در پا را تجربه می کند .
- بیماری دژنراتیو دیسک : در حالت عادی ستون فقرات و تمام رباط ها و ماهیچه های حمایت کننده آن دارای ثبات بوده و فقط به روش های خاصی حرکت می کنند . با این حال در صورت بروز بیماری دیسک دژنراتیو و علائم بیماری دژنراتیو در بدن ، ثبات طبیعی ستون فقرات مختل خواهد شد و این مشکل منجر به ضعف غیر طبیعی در نواحی خاص می شود .
بی ثباتی می تواند منجر به درد و آسیب به نخاع یا اعصاب نخاعی شود که این وضعیت ، علائم و مشکلات عصبی را در پی دارد . بیثباتی همچنین ممکن است در نتیجه ضربهای رخ دهد ، که باعث پاره شدن بافتهای نگهدارنده نرم یا شکستن استخوانهای ستون فقرات گردد .
- اسپوندیلولیستزیس : این وضعیت شامل لیز خوردن یک مهره بر روی مهره دیگری است . این مشکل ممکن است ناشی از یک اختلال مادرزادی ، یک اختلال دژنراتیو ( از فرسودگی و پارگی )، یا آسیب های مکرر باشد .علائم شایع این بیماری شامل کمردرد و در برخی موارد پا درد است .
نحوه درمان بیماری دژنراتیو
همانگونه که تا به اینجای مطلب متوجه شدید ، علل ، وضعیت و علائم بیماری دژنراتیو از بیماری به بیمار دیگر متفاوت است ؛ از این رو نحوه درمان نیز یکسان نمی باشد . این بیماری اغلب با روش های غیر جراحی درمان می شود و در صورت موثر نبودن ، پزشک پیشنهاد جراحی را به بیمار خواهد داد .
روش های درمان این بیماری شامل تجویز داروها ( مسکن ها ، ضد التهاب ها ، ضد افسردگی ها ، ضد تشنج ها ، مواد افیونی موضعی یا تزریق اپیدورال استروئیدها یا مسکن ها ) ، اصلاح سبک زندگی ، فیزیوتراپی و کنترل وزن می باشد .
در برخی موارد نیز ممکن است برای درمان یک بیمار دژنراتیو عمل جراحی ضروری باشد ، نوع عمل به نوع بیماری و شدت آن بستگی دارد . در چنین مواردی ، جراحی منجر به کاهش درد ، جلوگیری از آسیب بیشتر به نخاع و بهبود کیفیت زندگی بیمار می شود .
در پایان
اگر با خواندن این مقاله متوجه شده اید ، که علائم بیماری دژنراتیو را دارید ، برای تشخیص قطعی و درمان به سایت دکتر یاسر نژادی مراجعه نمایید . دکتر یاسر نژادی از پزشکان متخصص و حاذق در زمینه درمان انواع بیماری های مفصلی و استخوانی در ایران می باشد .
بخوانید: وازوترین یا کامپرشن تراپی