آشنایی با انواع بیماری های دژنراتیو
انواع بیماری های دژنراتیو بر سلامت و عملکرد سیستم عصبی مرکزی تاثیر دارند . این عارضه ، زندگی را برای افراد سخت می کند . به طوری که حتی برای انجام کار های روزمره نیز به دیگران متکی هستند .
ضعف سیستم عصبی ، دامنه فعالیت افراد را محدود می سازد . این مشکل ، آسیب های جبران ناپذیری برای فرد به دنبال دارد . با شناخت این بیماری و انواع آن ، می توانید قدمی برای رسیدن به یک سلامتی پایدار بردارید .
در ادامه درباره انواع این مشکل و چگونگی درمان آن ها بحث می کنیم ، یا ما همراه شوید .
معرفی بیماری دژنراتیو
در ادامه مبحث انواع بیماری های دژنراتیو به معرفی این مشکل می پردازیم . بیماری دژنراتیو ( Degenerative disease ) یک گروه از بیماری های عصبی است که بر قسمت های مهم از مغز و ستون فقرات تأثیر دارند .
این عارضه دارای روندی پیش رونده است . از ابن رو به مرور زمان نرون های بیشتری را از کار می اندازند . اگر در زمان مناسب شناسایی نشود ، حتی به مرگ بیمار نیز منجر می گردد .
سیستم عصبی مرکزی ، سلامت کل اندام های بدن شخص را تضمین می کند . این دستگاه قدرتمند همانند سایر اندام ها تحت تاثیر عوامل مخرب همچون بیماری ، آسیب می بیند .
دژنراتیو جزو ده بیمار بد جهان است که منجر به ضعف در سیستم عصبی شخص می شود . به طوری که شخص مبتلا حتی برای راه رفتن نیز محتاج به دیگری می شود .
این عارضه بر قسمت های مختلفی از مغز و نخاع تاثیر می گذارد . سیستم عصبی مرکزی توانایی مقابله با این عامل را ندارد . از این رو به شکل بیماری های مختلف آن را بروز می دهد .
بخوانید: وازوترین یا کامپرشن تراپی
انواع بیماری های دژنراتیو
دژنراتیو بدترین مشکلی است که در روز های سخت پیری گریبان گیر فرد می شود . این مشکل شاید به نظر مرگبار نباشد ، اما کنترل آن الزامی است .
بیمارانی که با انواع بیماری های دژنراتیو دست و پنجه نرم می کنند ، به مرور زمان ناتوان و ضعیف می شوند و حتی از پس مسائل کوچک روزمره نیز بر نمی آیند . این بیماری بر عملکرد مهم ترین اندام در بدن ( نرون ها ) تاثیر دارد .
در مکانیسم بدن بیش از میلیون ها نرون عصبی وجود دارد . وظیفه این عضو در بدن دریافت و انتقال فرمان های حرکتی به سیستم ها و اندام است .
در صورتی که نرون ها بر اثر انواع بیماری های دژنراتیو ، آسیب ببینند ، فعالیت کل سیستم های بدن برهم می ریزد . از شایع ترین بیماری های دژنراتیو ، می توان به :
- آلزایمر : آلزایمر یا فراموشی رایج ترین نوع این بیماری در جوامع است . این عارضه منجر به از دست دادن حافظه در بیمار می شود .
-
پارکینسون :
پارکینسون از انواع بیماری های دژنراتیو است که بیشتری تاثیر را در ناتوانی حرکتی شخص دارد .
-
بیماری هانتینگتون :
بیماری هانتینگتون یک نوع بیماری ارثی در بین بیماری های دژنراتیو است . این عارضه مهارت های حرکتی شخص را تهدید می کند .
-
بیماری لوئی بادی :
لوئی بادی با تجمع پروتئین ها در سلول های مغزی و علائمی مانند اختلال در حافظه و اختلال در حرکت همراه است .
-
ام اس :
مولتیپل اسکلروز ( MS ) یک بیماری در نوع دژنراتیو است . این عارضه با تخریب لایه های مختلفی از نرون های مغز و اعصاب ، سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند .
علائم بیماری های دژنراتیو
انواع بیماری های دژنراتیو گروهی از بیماری ها هستند که در آنها بافت ها و سلول های بدن تخریب و ضعیف می شوند . این عارضه برای بیماران ، پیامد های ناخوشایندی به همراه دارد .
این بیماری در سنین بالای 50 سال دیده شده است . این مشکل ، مهلت سیستم عصبی شما را به قدری ضعیف می کند ، که در مدت زمان طولانی فرد مبتلا کاملا فلج و ناتوان می شود .
دژنراتیو درمان قطعی ندارد ، اما حداقل می توان با کمک علم پزشکی ، توانایی شخص را بازسازی کرد . اگر علائم این بیماری را بشناسید ، امکان کنترل بیماری های مثل آلزایمر پارکینسون ، هانتینگتون و … آسان می شود .
موارد به علائم انواع بیماری های دژنراتیو اشاره دارد ، به آن توجه کنید :
-
بیماری پارکینسون :
این بیماری مغزی علائمی مانند لرزش ، سفتی عضلات ، کندی حرکتی و ناهنجاری در حرکت را به دنبال دارد .
-
بیماری آلزایمر :
در این عارضه ، عملکرد مغز در طول زمان تخریب می گردد . بدین خاطر حافظه ، تمرکز و توجه فرد در سطح پایینی قرار می گیرد .
-
بیماری هانتینگتون :
این بیماری ژنتیکی باعث نقص در عملکرد مغز و حرکات بدنی فرد می شود که شامل تعادل ، هماهنگی حرکتی و مشکلات شخصیتی است .
-
بیماری مولتیپل اسکلروز :
مولتیپل اسکلروز باعث تخریب لایه محافظ مغز و نخاع می شود . از علائم آن می توان به ؛ مشکل در حرکت ، ضعف عضلانی ، سختی عضلات و مشکلات ارتباطی را نام برد .
-
بیماری پروگریا :
این عامل منجر به تخریب سلول های بدن می شود . از این رو فرد در سنین جوانی به سرعت پیر می گردد و به شدت تحت تأثیر محیط است .
-
بیماری لوئی بادی :
لوئی بادی به تخریب سلول های مغزی می پردازد و جایگزین نرون های آسیب دیده در مغز می شود . از علائم آن می توان به مشکلات حافظه ، ناهنجاری در تمرکز و توجه ، اختلالات خواب و مشکلات شخصیتی اشاره کرد .
آیا شناخت بیماری های دژنراتیو به درمان این عارضه کمک می کند ؟
در ادامه مبحث انواع بیماری های دژنراتیو ، درباره چگونگی درمان این مشکل صحبت می کنیم .شناخت بیماری های دژنراتیو به درمان این عارضه عصبی کمک شایانی می کند .
بیشتر بیماری های دژنراتیو این چند سال قبل از ظهور علائم ، تغییراتی در سیستم عصبی نشان دادند . بنابراین ، با استفاده از روش های تصویربرداری مانند MRI و PET scan می توان تغییرات مربوط به بیماری را در بیماران ارزیابی کرد .
همچنین ، شناخت بیماری های دژنراتیو موجب افزایش آگاهی پزشکان و پژوهشگران دربارهٔ علل و عملکرد این عارضه می شود . از این رو در صنعت پزشکی ، روش جدیدی برای درمان این بیماری کشف می گردد .
سخن پایانی
دکتر یاسر نژادی و گروهش برترین کلینیک درمانی را در تهران بزرگ ابداع کردند . این مجموعه در فضای مجازی نیز با ارائه خدماتی مثل مشاوره ، مردم را به گام برداشتن در مسیر بهبودی تشویق می کنند .
بخوانید: مزایا و معایب مگنت تراپی