بیماری دژنراتیو چیست ؟

بیماری دژنراتیو یکی از شایع ترین بیماری های عصبی در سالمندان می باشد ، که امروزه گریبان گیر جوامع شده است . سیستم عصبی مهم ترین بافت در مکانیسم داخلی بدن محسوب می شود .

این سیستم کنترل فعالیت های بدن را بر عهده دارد . متاسفانه افرادی که در میانسالی و پیری به این بیماری مبتلا گردند ، دامنه حرکت آنان محدود می شود .

در ادامه به صورت کلی درباره این بیماری و علائم آن توضیح می دهیم ، با ما همراه شوید .

بخوانید: کلینیک فوق تخصصی فیزیوتراپی دکتر یاسر نژادی

معرفی بیماری دژنراتیو

بیماری دژنراتیو نوعی اختلال در سیستم عصبی مرکزی است . در این بیماری ، سلول‌ های عصبی در مغز و نخاع تخریب می ‌شوند . به طوری که حتی در اثر وارد کردن نیرو های خارجی نیز ری اکشنی نشان نمی دهند .

بیماری‌ های دژنراتیوی باعث ایجاد عوارض جدی برای بیمار می‌ شود . این عارضه تخریب نرون ‌های حرکتی در مغز را به دنبال دارد . در نتیجه شخص قادر به کنترل جسم خود نخواهد بود .

همچنین ناهنجاری در حرکت ‌های ارادی و غیرارادی نیز یکی از علائم این بیماری مهلت می باشد . بیماری‌ دژنراتیو مختلف است .

نتیجه این عارضه شاید مرگبار نباشد ، اما عوارض نامطلوبی برای شخص به دنبال دارد . بیماری هایی مثل ؛ آلزایمر، پارکینسون ، هانتینگتون ، لوئی بادی و مولتیپل اسکلروزیس از شناخته ترین نوع بیماری دژنراتیو در صنعت پزشکی امروز است .

با توجه به شدت بیماری و نوع آن ، درمان ‌های مختلفی برای بیماران دژنراتیو وجود دارد . با وجود پیشرفت های روزافزون بشر در علم پزشکی هنوز هم درمان صد در صد این عارضه کشف نشده است .

با مصرف دارو طبق تجویز پزشک می توان بیماری دژنراتیو را کنترل کرد ، تا حداقل بیمار درد کمتری را متحمل شود . در صنعت پزشکی این عارضه را با عنوان فرسایش تخریبی نیز می شناسند .

روند این بیماری برخلاف فعالیت های نرون های عصبی در بدن است . این بیماری تهدیدی جدی برای سلامت فرد می باشد ، که دوران پیری را برای او و عزیزانش سخت می کند .

 این بیماری عمدتاً در سالمندان و افراد بالای 50 سال قابل مشاهده است . بیماری فرسایش تخریبی در بخش ‌های مختلفی از سیستم عصبی مرکزی ایجاد شود .

معرفی بیماری دژنراتیو

انواع بیماری دژنراتیو

بیماری دژنراتیو یک مجموعه از بیماری‌ های عصبی است ، که در آن بافت ‌های مغز و نخاع از بین می رود . این بیماری ممکن است ، بخش های مختلفی از سیستم عصبی بدن را درگیر کند .

بیماری سلامت شما را به خطر می اندازد . به طوری که حتی برای انجام کار های روزمره تان نیز وابسته به دیگران می شوید . شناخت بیماری ها به شما کمک می کند ، تا در مسیر بهبودی گام بردارید .

دژنراتیو از شایع ترین بیماری ها است که در میان سالی و پیری ، ساز و کار سیستم عصبی مرکزی را مختل می کند . این عارضه صدمات جبران ناپذیری به سیستم عصبی وارد می کند .

بیماری های ذیل از جمله آسیب هایی است ، که دژنراتیو برای بدن شخص به دنبال دارد :

– بیماری آلزایمر:

به دلایلی همچون ؛ تخریب تدریجی بافت‌ های مغزی ، افت توانایی حافظه ، تغییرات شخصیتی ، ناتوانی در فهمیدن مفاهیم پیچیده و … آلزایمر ساز و کار سیستم عصبی مرکزی را مختل می کند .

– بیماری پارکینسون :

بیماری متحرکی است که باعث افزایش لرزش ، خشک شدن دهان ، کندی و سختی در فعالیت و حرکات چشم می شود.

– بیماری هانتینگتون :

این بیماری به سبب تخریب بافت ‌های مغزی ، ناهنجاری در حرکت و مهارت‌ های صحبت کردن ، اختلالات روحی و رفتاری و افزایش خشونت موقعیتی برای شکل گیری در سیستم عصبی مرکزی به وجود می آورد .

– بیماری لوئی بادی :

بیماری لوئی بادی باعث تغییرات شخصیتی ، درد های سر و گیجی ، عدم تعادل ، ناهنجاری در خواب و سختی در حرکت می‌ شود .

– بیماری مولتیپل اسکلروزیس :

این عارضه ناخوشایند ناشی از تخریب بافت های مغزی است . همچنین اختلالات حرکتی ، نابینایی ، خستگی ، ضعف عضلات و اختلال در کنترل مثانه و روده را برای شخص به همراه دارد .

– بیماری پروگریا :

بیماری های عصبی شوخی بردار نیست . این بیماری ، افت توانایی حرکتی ، افزایش خوردگی پوست و ناهنجاری در خواب را برای شخص به دنبال دارد .

هر یک از این بیماری ‌ها با خصوصیات مختلفی همراه است . همچنین علائم مربوط به هر بیماری نیز متفاوت است . جهت درمان این عارضه عصبی به پزشک مراجعه کنید .

 

انواع بیماری دژنراتیو

علائم بیماری دژنراتیو

علائم بیماری دژنراتیو یکسان نیست . همانطور که در مطالب پیش نیز اشاره شد ، این عارضه بر بخش های مختلفی از نخاع و مغز تاثیر می گذارد .

بیماری هایی که در نوع دژنراتیو هستند ، اثرات مختلفی بر سیستم عصبی مرکزی می گذارند . شناسایی این عارضه به شدن و نوع بیماری بستگی دارد .

به صورت مجزا درباره علائم انواع این بیماری صحبت می کنیم ، به موارد ذیل توجه کنید :

  1. بیماری آلزایمر :

افزایش فراموشی ، از دست دادن توانایی صحبت کردن و ناهنجاری در حرکت ‌های رفتاری ، یادآوری اسم اشخاص و اشیاء ، ناتوانی در فهمیدن مفاهیم پیچیده ، تغییرات شخصیتی و همین طور افزایش تهوع و استفراغ .

  1. بیماری پارکینسون :

لرزش ، خشک شدن دهان ، سختی در حرکت ، کندی در حرکت ، افت توانایی برای تحمل وضعیت خود و شروع حرکت ، خستگی ، دشواری در حرکت چشم ، ناهنجاری در خواب و کاهش قدرت شنیداری و بینایی .

  1. بیماری هانتینگتون :

نقص حرکتی ، ناهنجاری در مهارت‌ های حرکتی و صحبت کردن ، اختلالات روحی و رفتاری .

  1. بیماری لوئی بادی :

سر درد های شدید ، سر گیجه ، عدم تعادل ، ناهنجاری در خواب و فعالیت .

 

علائم بیماری دژنراتیو

سخن پایانی

دکتر یاسر نژادی از اساتید بزرگ صنعت پزشکی است ، که به عنوان یک ارتوپد توانمند به مردم خدمت می کند . او و کادر درمانش در فضای مجازی نیز خدماتی مثل مشاوره عرضه می دارند .

بخوانید: شوک درمانی چیست ؟

دکمه بازگشت به بالا