پروتز زانو چیست و چگونه در بدن قرار میگیرد؟
بیماران می پرسند که پروتز زانو چیست و چه چیزی قرار است درون بدن ما بگذارید ؟
این را می توانید از سایت و آن برنامه مستندی که شبکه یک تهیه کرده که درباره جراحی بوده است از صفر تا صدش را مشاهده کنید. البته قسمت هایی که قابل پخش است و در سنین مختلف می توانند ببینند . زیرا جراحی تعویض مفصل زانو ، صحنههای خوشایندی ندارد. اما در کل توضیح می دهم که هر پروتز زانو ، معمولاً از سه قسمت شده است. آن قسمت بالایی که جایگزین استخوان فمور یا ران میشود .
برش هایی از نواحی که از قبلاً زاویه زده ایم یعنی بر اساس آن انحنایی که پای بیمار دارد و محور آناتومیکش را به دست آورده ایم بر اساس بیومکانیک طبیعی بدن اصلاح آن دفورمیتی یا تغییر شکلی که در زانو وجود دارند که معمولاً دو تا زانو از هم فاصله می گیرد و حالت پرانتزی ایجاد می شود را باید اصلاح کنیم که الاینمنت یا آن مسیر طولی پا بعد از جراحی مستقیم شود.
یعنی علاوه بر اینکه آن مفصل آسیب دیده و مفصلی که آرتروز شدید دارد را بر می داریم ، زاویه پا و طول طبیعی پا را هم بر اساس محور شاقولی که برای بدن تعریف می کنیم آن را هم اصلاح میکنیم.
زوایای بسته ،زوایای مختلف و کات های مورد نیاز روی استخوان فمور می زنیم و پروتز را سمت بالای پا میماند. این پروتز متعلق به بیماری بوده که این پروتز ۳۰ سال درون پایش بوده است اما بر اساس تکنولوژی قدیم.
یک قطعه پلاستیکی و پی وی سی مانند جایگزین مینیسک طبیعی پا و آن بافت نرم می شود که در آن قطعه ای که در پایین استخوان ساق پا هست ،فیکس میشود و باعث تحرک و حرکت مفصل لگن توی پا می شود.
سوالاتی که بیماران می پرسند این است که آیا این پروتزها در نمی آیند؟ خیر این ها واقعاً در نمی آیند آنها را با سیمان های ارتوپدی داخل پا کار می گذاریم که بسیار محکم است و بیست الی سی سال در صورتی که بیمار خوب رعایت کند و آن ضربه هایی که میزنه باعث لقی و لوزینگ مفصل می شود و می تواند تا سال های زیادی در بدن بماند.
تماس با دکتر نژادی : تلفن مستقیم : 09380093838 – 22018658 – 021