روند ابتلا به آرتروز زانو از مرحله خفیف تا شدید
مفصل محل اتصال دو عدد استخوان به همدیگر است . مفصل ها با یک لایه ی محافظ غضروف پوشش داده می شود . آرتروز که یکی از متداول ترین بیماری مفصلی است ، در طول این مطلب مورد بررسی قرار می گیرد . پس شما می توانید ، ما را در طول این مطلب از خود با عنوان روند ابتلا به آرتروز زانو از مراحل خفیف تا شدید همراهی کنید .
آرتروز موجب التهاب و از میان رفتن کم کم غضروف بین مفصل ها می گردد . در نتیجه شما احساس درد و ناراحتی در قسمت مورد نظر را خواهید داشت . درد آرتروز را پشت گوش نیندازید ! زیرا با وجود این بیماری استخوان ها برروی هم ساییده شده و شما را با مشکلات عدیده ای رو به رو می کند .
بیشتر بخوانید: پی آر پی زانو
چرا به آرتروز زانو مبتلا می شویم !
روند ابتلا به آرتروز زانو قابل بررسی است ، ولی درباره علت چیزی نمی توان گفت ! بعضی موارد احتمال چنین بیماری را افزایش می دهد ! علل خطر ابتلا به درد در زانو عبارت می باشد ، از ؛
-
سن و سال
توانِ ترمیم غضروف با بیشتر شدن سن و سال ، کم خواهد شد .
-
وزن
هرچه که وزن افزایش پیدا کند ، فشار ورودی برروی زانو بیشتر می شود .
-
زن یا مرد
یکی از موارد اثرگذار برروی ابتلا به این بیماری ، جنسیت است . اغلب بانوان بیش از مردان به این درد مبتلا می شوند .
-
وراثت
یکی از عوامل تأثیرگذار برروی تجربه روند ابتلا به آرتروز زانو وراثت است . علاوه بر این ها ، در صورت بروز تغییر شکل در قسمت زانو شما درد آرتروز را تجربه خواهید کرد .
نشانه های ابتلا به آرتروز زانو چیست ؟
اگر که شما به این بیماری مبتلا بشوید ، علائمی همانند موارد زیر را در وجودِ خود تجربه خواهید کرد ؛
- تورم در ناحیه درد
- بی ثباتی در قسمت زانو
- پیـــش روی کُند درد ها
- احساس کبودی در نواحی درد
- تجـربه حرارت در قسمت درد
- عدم حرکت درست در زمانِ راه رفتن و گام گذاشتن برروی پله ها
- برخواستن صدای ترق تروق از قسمت زانو با افزایش حرکت و راه رفتن
چه عواملی ما را در ابتلا به آرتروز زانو تهدید می کند ؟
به دور از روند ابتلا به آرتروز زانو برخی از عوامل ما را در احتمال ابتلا به این درد تهدید می کند . ما این عوامل را در قسمت زیر بررسی خواهیم کرد ؛
- اضافه وزن در بانوان یا آقایان
- تجربه اضطراب بیش از اندازه
- بروز اختلالات خود ایمنی در شما
- افزایش سن به بیش از پنجاه سال
- جنسیت یکی از مهم ترین عوامل تأثیرگذار است .
- وراثت ، چون وجود ناهنجاری استخوانی در افراد .
روند ابتلا به آرتروز زانو
روند ابتلا به آرتروز زانو به پنج مرحله اصلی قسمت بندی می شود ، که در زیر بررسی خواهیم کرد ؛
- مراحل 0صفر ؛ چنانچه که فردی در این مرحله قرار گرفته باشد ، زانویی سالم داشته و به آرتروز مبتلا نمی باشد .
- مراحل 1مینور ؛ در این مرحله بیمار به کمی ساییدگی مفصل زانو مبتلا شده است و هیچ گونه دردی در این ناحیه احساس نمی کند .
- مراحل 2درد خفیف ؛ این مرحله موجبِ بروز درد و سفتی در ناحیه زانو می شود . ولی غضروف به اندازه کافی برای پیش گیری از تماس استخوان ها هست .
- مراحل 3درد متوسط ؛ در این مرحله از روند ابتلا به آرتروز زانو درد بیشتری در وجودِ شما رخنه می کند . به خصوص زمانی که شما می دوید ، راه می روید یا چمباتمه می زنید ! در این مراحل شما احساس درد بسیاری دارید ! چرا که غضروف ها کاملاً ساییده شده و خار استخوانی به وجود آمده است .
- مراحل 4درد شدید ؛ در این مرحله تقریباً تمامی غضروف ها ساییده شده و زانوها بی حرکت و درد آفرین است . در این مرحله برای درمان دردِ آرتروز به جراحی نیاز خواهید داشت .
بیشتر بخوانید: بهترین ارتوپد در تهران
خطرات حاصل از این بیماری
حال که شما با روند ابتلا به آرتروز زانو آشنا شده اید ، با همدیگر از خطرات این بیماری صحبت کنیم . یکی از خطرات ناشی از این درد ، تخریب غضروف ها به صورت تدریجی است . البته بسیاری از شماها عوارض دردناکی را از این بیماری تجربه نمی کنید ! با این وجود ، آرتروز شدید موجب عوارض زیر خواهد شد ؛
- استرس و فشار
- کاهـش حرکات
- درد مزمن و حاد
- نیاز به عوض کردن مفصل
- خواب کم به علت درد شدید
- کـاهش قدرت انجام ورزش ها
- عدم توانایی در انجام کار روزمره
- خطر سقوط از ارتفاع کم توسطِ افراد مسن بیشتر خواهد بود .
درمان این درد چگونه امکان پذیر است !
درمان حتمی برای این نوع درد در قسمت زانو وجود ندارد ! ولی شما می توانید ، با استفاده از روش های درمانی از پیش روی آن جلوگیری کنید . پس برای کاهش روند ابتلا به آرتروز زانو به روش های درمانی زیر توجه داشته باشید ؛
-
استفاده از دارو
شما برای درمانِ این بیماری می توانید ، از مُسکن خوراکی استفاده کنید . البته پمادهای موضعی هم وجود دارد ، که برروی محل درد استفاده می شود . پس شما می توانید ، از داروهای زیر با خیالی آسوده بهره گیرید ؛
- استامینوفن
- تزریق ژل
- داروی ضد التهابی غیر استروئیدی
در این فرآیند ، ماده ژله ای حاوی اسید هیالورونیک به مفصل زانوی شما تزریق می گردد . این ماده یعنی اسید هیالورونیک به حالت طبیعی در مایع سینوویال دور مفصل وجود دارد . با وجودِ این مایع مفصل ها به حالت کاملاً نرم برروی هم حرکت می کنند . در شمایی که می خواهید ، روند ابتلا به آرتروز زانو را کاهش دهید ، از این ماده به عنوان روان کننده استفاده می شود .
بیشتر بخوانید: روش درمانی سوزن خشک
-
انجام اوزون تراپی
یکی از مهم ترین و قابل توجه ترین روش ها برای درمان درد زانو ، استفاده از اوزون تراپی است . شما با انتخاب این روش ، نتایج بسیار خوبی را پس از مدّت زمانی تجربه خواهید کرد . این روش درمانی در واقع مولکول اکسیژن سه اتمی می باشد .
بنابراین اوزون تراپی یک شیوه تزریق بسیار آسان بوده که می تواند ، درد شما را تا حد شایانی تسکین بدهد .
-
استفاده از پلاسمای غنی سازی با پلاکت
حال یکی دیگر از روش ها برای کاهش روند ابتلا به آرتروز زانو استفاده از پلاسمای غنی شده با پلاکت است . برای انجام این کار از شما خون دریافت خواهد شد ! سپس با پردازش خون پلاسمای غنی شده به نواحی مورد نظر تزریق می شود . پلاکت خون مواد شیمیایی طبیعی در خود دارد ، که موجب درمان آسیب وارده به شما می شود .
-
اولترا سوندتراپی
عوامل گوناگونی موجب بروز درد در زانوهای شما می شود ! اولترا سوندتراپی درمانِ فیزیکی محسوب می شود ، که نهایتاً موجب کاهش احساس درد در زانوی فرد بیمار خواهد شد . در این شیوه آن چه مورد استفاده قرار می گیرد ، امواج صوتی است .
پس با استفاده از این امواج و ایجاد گرمایی شدید در قسمت زانو ، درمانِ فرد آسیب دیده آغاز خواهد شد .
-
انجام ورزش و فیزیوتراپی
اگر که شما به متخصص فیزیوتراپی مراجعه کنید ، وی با استفاده از برنامه حرکت ورزشی می تواند ، موجبِ تقویت مفاصل زانوهای شما شود . نهایتاً دامنه حرکتی مفصل ها افزایش پیدا کرده و کاهش روند ابتلا به آرتروز زانو در پیش گرفته می شود .
بیشتر بخوانید: تکارتراپی
سخن آخر
دوستان عزیز ما در طول این مطلب از خود سعی نمودیم ، شما را با روند ابتلا به آرتروز زانو آشنا بنماییم . البته عوامل دیگری را چون ؛ آنچه که موجب تشدید این بیماری می شود ! یا چه افرادی در معرض ابتدا به این دردها هستند ! همچنین کارهایی که می تواند ، شما را از این بیماری رهایی دهد ، آشنا بنماییم .
امیدواریم که اطلاعات ارائه شده در طول این مطلب از ما برایتان مفید و مؤثر بوده باشد . البته شما می توانید ، در صورت وجود سؤالات بیشتر در این زمینه با متخصصان ما تماس بگیرید .